Påske dessert – Mad og kager
Påsken nærmer sig, og det betyder tid til at forkæle sig selv og sine nærmeste med lækre påske desserter. I denne artikel vil vi dykke ned i en verden af mad og kager, der kan fuldende påskebordet. Her får du udførlige opskrifter, værdifulde tips og informativt indhold om påske desserter.
Chokoladefondant med hindbærsorbet
Ingredienser:
- 200g mørk chokolade
- 200g smør
- 4 æg
- 200g sukker
- 100g mel
- Hindbærsorbet til servering
Fremgangsmåde:
- Smelt chokoladen og smørret sammen over vandbad i en skål.
- Pisk æggene og sukkeret sammen i en anden skål.
- Tilsæt den smeltede chokolade og smør til æggeblandingen og rør godt.
- Sigt melet i blandingen og rør igen til en ensartet masse.
- Fordel dejen i smurte forme og bag ved 180 grader i ca. 10-12 minutter.
- Server chokoladefondanterne varme med en kugle hindbærsorbet på toppen.
Chokoladefondanten er en klassisk påske dessert, der imponerer med dens flydende chokoladeindre.
Marcipanbrød med appelsin og pistacie
Ingredienser:
- 200g marcipan
- Skal fra 1 appelsin
- 100g pistacienødder
- 200g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Riv marcipanen groft i en skål.
- Tilsæt appelsinskal og pistacienødder til marcipanen og ælt det sammen.
- Form marcipanmassen til et brød og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag brødet i ovnen ved 170 grader i ca. 15-20 minutter, indtil det er let gyldent.
- Afkøl brødet på en bagerist.
- Smelt chokoladen over vandbad og hæld det over marcipanbrødet.
- Lad chokoladen størkne, og skær brødet i skiver.
Marcipanbrødet med appelsin og pistacie er en delikat påske dessert, der kan nydes sammen med en kop te eller kaffe.
Citronfromage med marengs
Ingredienser:
- 3 citroner
- 4 æg
- 100g sukker
- 5 blade husblas
- 3 dl fløde
- 2 æggehvider
- 2 spsk sukker
Fremgangsmåde:
- Skræl citronerne og pres saften ud.
- Pisk æggene og sukkeret sammen i en skål over vandbad, indtil det bliver tykt og luftigt.
- Udblød husblassen i koldt vand og smelt det forsigtigt i en lille gryde.
- Blend citronsaft, husblas og æggemassen sammen.
- Pisk fløden til let skum.
- Vend flødeskummet forsigtigt i citronmassen.
- Pisk æggehviderne og sukkeret til marengs.
- Vend marengsen forsigtigt i citronfromagen.
- Hæld citronfromagen i serveringsskåle og sæt dem på køl i mindst 2 timer.
Citronfromage med marengs er en frisk og syrlig påske dessert, der rundes af med den søde marengs på toppen.
Med disse opskrifter på påske desserter kan du imponere dine gæster og skabe en festlig stemning ved påskebordet. Lad dig inspirere og lad smagsløgene forkæles i påsken!
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er nogle traditionelle påske desserter i Danmark?
Hvad består påskemarcipan af?
Hvordan laver man en påsketærte?
Hvad er risalamande?
Hvordan laves risalamande?
Hvilke typer påskeæg med fyld kan man finde i Danmark?
Hvordan laver man påskeæg med fyld?
Er der nogen opskrifter på påske desserter, som er velegnet til personer med særlige kostbehov, såsom glutenintolerans eller laktoseintolerans?
Hvad er historien bag nogle af de traditionelle påske desserter i Danmark?
Hvordan kan man dekorere påske desserter for at give dem et ekstra festligt udseende?
Andre populære artikler: Eksperthjælp: Kæreste vil ikke have flere børn • Feber, hvad skal jeg gøre?! • Udeleg – en kilde til sjov og leg for børn • m2 på mac • Affektanfald • Anmelde sort arbejde eller ej? • 2-årig sove på eget værelse • Barnevogn – Basson Nordic Lux • Pusleplads i bryggers? • Hvordan kom jeres fødsel i gang? • Et hurtigt spørgsmål om Stof og Stil Odense • Væghængt puslebord sælges, aldrig brugt • Er der sket noget med fontanellen? • Nedsunken livmoder, gravid, bange • Må man spise rejer som gravid? • OT – Kortskrivning til diamantbrudepar • Tråd reol til badeværelse • Opkast, tynd mave, tigerspring og tænder på vej • Anbefal en god gynækolog i Københavnsområdet • Leje af produktionskøkken